Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

“Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ – Компонент 3

 

                                                                             

 

Социални асистенти продължават да предоставят мобилни услуги до дома с цел ограничаване контактите между хората. Дейностите се изпълняват по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания  – Компонент 3“ в Община Хасково.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев подписа допълнително споразумение с Министерството на труда и социалната политика, с което срокът за предоставяне на интегрираната услуга се удължава с 3 месеца, считано от  януари 2021 г.  Подкрепата е за лицата, които са уязвими и застрашени в най – голяма степен от COVID – 19. Целева група по проекта са възрастни хора над 65 г., с ограничения или в невъзможност за самообслужване, самотно живеещи възрастни хора, които имат необходимост от подкрепа, лица над 18 г. с увреждания и техните семейства, както и поставени под карантина от здравните власти и самотни родители  c дете до 12 г .  

При необходимост от закупуване на хранителни продукти, лекарства, извършване на неотложни административни услуги, са на разположение горещи телефони: 0884 619 636 и 0884 156 635. Покупките се извършват със средства на гражданите, поискали доставката. При извършване на служебните си ангажименти, служителите на Община Хасково спазват всички противоепидемични мерки за лична и обществена защита. Услугата се извършва единствено от Община Хасково, за да се избегнат всякакви опити за злоупотреби и измами от страна на недобросъвестни граждани. 

Последна промяна: 12 Август 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!