Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева откри XXII Национален фестивал-конкурс за стара градска песен „С Песните на Ари“

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева откри XXII Национален фестивал-конкурс за стара градска песен „С Песните на Ари“. „Организираме всяка година с удоволствие и вълнение тази фестивална среща на старата градска песен, защото това е най-малкото, което дължим на ненадминатия наш съгражданин Аспарух Лешников. Защото неговите песни идват от миналото, но благодарение на Вас, изпълнителите, няма да останат там. Заедно ще ги пренесем в бъдещето“, каза в приветствието си Мария Вълчева.

Във фестивала на старата градска песен "С песните на Ари"  в залата на ОНЧ „Заря-1858“ днес се представят 15 вокални групи, 15 индивидуални изпълнители, трио и квартет.

Професионалното жури, което оценява музикално – художествените качества на песните, изпълнението и артистичното представяне е с председател проф. Тони Шекерджиева - Новак - ректор на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев", Пловдив. Членове на комисията са доц. Кирил Чапликов и доц. Пламен Първанов АМТИИ-Пловдив.

Тази вечер в 18,00 часа е галаконцертът и награждаването на най-добрите в категориите: „Вокални групи“, „Камерни състави“, „Индивидуални изпълнители-мъже и жени“, „За най-добро изпълнение на песен от репертоара на Аспарух Лешников“, „За авторска песен в стила на старата градска песен“, „За най-добро изпълнение на шлагер от 60-те години на ХХ век“, „За най-добър акомпанимент“.

Вход за галаконцерта в ОНЧ „Заря-1858“ – свободен!  

Последна промяна: 11 Юни 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!