Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

В Деня на Хасково- 8 септември Общински съвет Хасково връчи най-високите си отличия- званието Почетен гражданин на Хасково и Почетен знак на Хасково

Д-р Делчо Каравасилев - бащата на неврохирургията в Хасково, е новият Почетен гражданин. Д-р Каравасилев е роден на 22 януари 1945 г. в с. Славяново. Работил е като лекар в Бърза помощ, ординатор на хирургично отделение в Хасково, а от 2012 г. е ординатор на отделението по неврохирургия в МБАЛ – Хасково. От 50 г. работи в хасковската болница. Днес, създаденият от него кабинет, вече е отделение по неврохирургия.

Носител на Почетен знак на Община Хасково е д-р Митко Василев. Той е роден в Хасково през 1958 г. Средното си образование завършва в Немска езикова гимназия. Завършва Висшия икономически институт „Бруно Лойшнер“ в Берлин – специалност „Външноикономически връзки“. Той е Главен управител и член на УС на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

В края заседанието Председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева благодари на общинските съветници за мъдрите решения, които е трябвало да приемат в този труден мандат и връчи паметни плакети на всички. Тя удостои с плакет и кмета на Община Хасково Станислав Дечев.

Градоначалникът се обърна към Общинските съветници с думите: „Искам да благодаря искрено на всеки един от Вас. Това беше един изключително труден мандат, наситен с много препятствия и страхове. Затова Ви благодаря от цялото си сърце, че бяхте на мястото си, въпреки че понякога се налагаше да правим сесии в тежките условия на ковид-пандемия. Искрено желая здраве на Вас и на семействата Ви. Благодаря Ви, че милеете и защитавате нашия град, че работихте усърдно и с енергията за Хасково. Успех на всички!“

Последна промяна: 8 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!