Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Станислав Дечев: Благодаря на всички, които повярваха в нашата мечта!

 

Първият закрит плувен комплекс в Хасково беше официално открит днес. Той е изграден изцяло със средства на Община Хасково. Модерният плувен комплекс е построен върху пустеещ терен на ул. „Панорама“. В комплекса има два басейна – за деца и голям с пет коридора за плувни спортове с размери 12,5 на 25 метра с дълбочина от 1,8 до 2,00м.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и президентът на фирмата изпълнител  Михаил Александров прерязаха лентата на първия в Хасково общински плувен комплекс.

„Развълнуван съм, защото днес сбъдваме една мечта за Хасково. В най-трудните времена на кризата с арх. Павла Тончева започнахме работа по този обект. И успяхме, всички заедно! Затова днес искам да изразя своите благодарности на онези, които не ни вярваха и на тези, които ни повярваха и ни подкрепиха. На д-р Марио Янакиев, който стои зад тази кауза от самото начало, на общинските съветници, които подкрепиха начинанието, на изпълнителите на обекта, на институциите, които ни партнираха- благодаря на всички, които повярваха в нашата мечта! Честито на Хасково!“, каза кметът Станислав Дечев.

Той благодари и на Федерацията по водна топка и съобщи, Хасково вече е на картата на водните спортове в България и ще има отбор по водна топка.

Гости на церемонията по откриване бяха заместник областният управител Митко Петров, представители на институции, общински съветници, Свобода Михайлова – член на УС на БФВТ, представители на спортните клубове от Хасково, граждани.

Първите плувания в новооткрития басейн направи гостуващият отбор по водна топка „Арда“ Кърджали. Младите плувци показаха демонстративни щафетни плувания и размяна на водни пасове. Отец Златко освети първия закрит плувен комплекс в Хасково.

Последна промяна: 24 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!