Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Приемът за безплатните ИТ обучения за ученици на Училищна Телерик Академия в Хасково започва

За трета поредна година Община Хасково осигурява възможност децата от Хасково да учат безплатно в школите на Училищна Терелик Академия. Най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до 12-ти клас, обяви нов прием за школите си през учебната 2022/2023 година. Над 2900 деца и младежи ще имат възможност да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии в 140 школи в 47 населени места. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 2 октомври.

В Община Хасково Училищна Телерик Академия идва отново организира четири обучителни програми. Училищата, които ще се включат в дейностите, организирани от Академията са  ПГДС „Цар Иван Асен II” и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ . Община Хасково финансира две обучителни програми на тема „Разработка на игри за 5-7 клас“ в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и „Разработка на игри за 8-11 клас“ в ПГДС „Цар Иван Асен II”. Всяка от програмите ще е с продължителност 72 часа за 20-25 ученика във всяка. В другите две групи в същите училища ще се обучават ученици по програма „Разработка на игри /ниво 2/ за 5-7 клас“ и „Уеб програмиране за 8-11 клас“, финансирани със средства на Академията.

Целта на академията и на община Хасково е да продължат да предоставят възможност на учениците ни да развиват своите знания и умения в сферата на дигиталните науки.

Кандидатстването започна и продължава онлайн до 2 октомври .

Кандидатстване и приемен тест

Учениците в 5-7 клас и 8-11 клас могат да разгледат школите за тяхната възрастова група и да изберат най-удобната за тях по място и време на провеждане. Учениците в 12-ти клас могат да се включат в една от онлайн школите. Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, който трябва да се попълни до 2 октомври.

Ново разпределение на програми по възрастови групи

Обученията за 8-11 клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Гимназиалните ученици могат да участват в една от две програми - „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

От тази учебна година, обученията за 12 клас ще се провеждат само в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от три програми – „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

Обученията за 5-7 клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да вземат участие в програма „Разработка на игри“.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook.

Последна промяна: 2 Септември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!