Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Основният камък на нов православен храм бе положен днес в хасковското село Манастир

Основният камък на нов православен храм бе положен днес в хасковското село Манастир. На тържествения водосвет, отслужен лично от Знеполския епископ Арсений, присъстваха кметът на Община Хасково Станислав Дечев, заместникът му Динко Тенев, кметът на Манастир Стойко Кехайов, стотици жители и гости на селото.

Знеполският епископ Арсений предаде благословията на Пловдивския митрополит Николай на всички миряни и изрази дълбоката си благодарност към кмета на Хасково Станислав Дечев за това, че винаги морално и материално подкрепя българската православна църква и освен пазител на вярата е и част от съграждащите новия храм.

Викарият на Митрополит Николай освети мястото на бъдещата църква и съобщи, че тя ще носи името на Света Великомъченица Неделя. Епископ Арсений положи в основите на бъдещия олтар градежен камък, кандило и стъкленица с документ, удостоверяващ днешното събитие. Подписи под него положиха кметът Станислав Дечев, кметът на Манастир Стойко Кехайов и епископ Арсений.

Досега в село Манастир не е имало църква. Идеята за храм се ражда преди четири години, а днес беше положен първият градежен камък и направена първата копка на църквата „Света Неделя“ в с. Манастир.

 

Последна промяна: 8 Юли 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!