Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково започва ремонт на настилката на бул. "Г. С. Раковски"

Община Хасково уведомява всички жители и гости на Хасково, че се въвежда временна организация на движение във връзка с изпълнение на проект „Ремонт на настилката на бул. „Г. С. Раковски“.

Ремонтът на бул. „Раковски“ ще бъде извършен на 5 етапа.  

Ремонтните дейности ще започнат с изпълнение на 1 етап в понеделник, 14 август 2023г., от 7,30 часа в източното платно на булеварда, в отсечката между бул. “Съединение“ и ул. „Дунав“. Движението в участъка ще бъде затруднено, на моменти работата ще обхваща и двете ленти на платното. Дейностите ще продължават до 16,30 часа всеки ден, включително и събота. След този час движението по платното ще бъде възстановявано. На място ще има поставена сигнализация, ще патрулират и указват съдействие екипи на сектор КОРЗ и служители на Пътна полиция.

Създадената временна организация в участъка предвижда и промени в движението на градския транспорт.

Тролейбуси №108 и №308 ще бъдат заменени с автобуси. Във времето на ремонта, от 7,30 до 16,30 часа, маршрутът е: ЗММ – Автогара - ул. “Булаир“- ул. “Дунав“- бул. “Раковски“. Автобусът по линия №104 променя маршрута си от Първа поликлиника /ДКЦ 1/ - бул. „България“- бул. “В. Левски“- ул. „Дунав“- бул. „Раковски“. След 16,30 часа, когато приключват ремонтните работи, движението и на автомобили и на градски транспорт се възстановява през участъка, който е в ремонт. През целия период на изпълнение на ремонта на настилката на бул. „Раковски“ автомобилите на Противопожарната служба, Спешна помощ и органите на МВР ще бъдат пропускани.  

Следващите етапи от ремонта на булеварда ще се изпълняват, както следва: източно платно на бул. „Раковски“ в отсечката от ул. „Дунав“ до ул. „Ком“, западно платно на бул. „Раковски“ от ул. „Ком“ до ул. „Дунав“, западно платно от ул.“Дунав“ до бул. „Съединение“, ремонт на настилката от кръговото кръстовище на бул. „Раковски“ с ул. „Ком“ до края на булеварда, бензиностанция OMV.  

Община Хасково поднася своите извинения към всички жители и гости на Хасково за временното неудобство, което ще бъде създадено заради ремонта на настилката бул. „Г. С. Раковски“. Основните дейности ще се извършват поетапно и ще приключат в рамките на един месец.  

 

Последна промяна: 11 Август 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!