Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Младежки център Хасково организира празничната мартенска инициатива „Украси дърво за първи март“

За дванадесета поредна година Школата по етнография към Младежки център Хасково организира празничната мартенска инициатива „Украси дърво за първи март.“ Това е една от най-колоритните прояви на възпитаниците на Нели Арнаудова, която вдъхновява малки и големи творци от целия град. Благодарение на „Украси дърво за първи март“, всяка година Хасково се озарява от празничните цветове на Баба Марта.

Традицията отново ще бъде спазена с подкрепата и активността на хасковските деца. Школата по етнография кани всички училища и детски градини в Хасково да украсят с мартеници по едно дърво в централната градска част. За гимназистите е предизвикателството да разкрасят с червено-белите символи на пролетта местата за отдих на подхода към Монумент Света Богородица, както и паното в подножието на статуята. Жребий ще определи къде точно творците от училищата и детските градини ще работят на 29 февруари /петък/, за да се събуди Хасково в деня на баба Марта - 1 март, с празнична червено-бяла премяна.

„Децата на Хасково отново ще преобразим града ни с цветовете на пролетта и новото начало“, казват малките етнографи от Школата в Младежки център Хасково и очакват записвания за участие в инициативата до 23 февруари 2024 година на телефон 0889 404417 или на e-mail:  neli_yc@abv.bg .

 

 

Последна промяна: 9 Февруари 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!