Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Младежки дебат на тема „Последствията от пандемията Covid-19 върху младежите от ЕС“ се проведе днес в галерия „Атанас Шаренков“ Хасково

Младежки дебат на тема „Последствията от пандемията Covid-19 върху младежите от ЕС“ се проведе днес в галерия „Атанас Шаренков“ Хасково.

В отборните игри и дебати участваха младежи от Хасково и гости от побратимените градове. Дебатът се организира в рамките на проект „Сътрудничество за социална солидарност сред европейците“ с акроним COOPERATION, финансиран по Програма за граждани, равенство, права и ценности (CERV) на Европейската комисия. Партньори по проекта са Европа Бери Турейн, Франция Община Комотини, Гърция и Община Веспрем, Унгария.

Проектът беше разработен и одобрен през 2022 година - Европейската година на младежта. Целта е да се осигури платформа за международен обмен на активни младежи, обединени около общи ценности. В разговорите с младите хора се включиха кметът на Община Хасково Станислав Дечев, заместникът му Мария Вълчева, представители на НПО от региона.

Целта на Европейската година на младежта е чрез множество възможности за учене, споделяне на гледни точки, срещи с хора и участие в дейности в цяла Европа да се преодолеят последствията от пандемията. Днес наред с възможностите за междукултурен обмен, бяха обсъдени и социални решения, които да бъдат от полза и за местните власти. Предстои в рамките на проекта да бъде създадена дигитална брошура, която ще може бързо и лесно да достигне до по-широк кръг заинтересовани лица.

#ХасковоМоже #COOPERATION #младежи #дебат #солидарност #COVID19 Градска Художествена Галерия "АТАНАС ШАРЕНКОВ" Хасково

Последна промяна: 4 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!