Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев присъства на официалното откриване на изложбата „Рицарят в мен“

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев присъства на официалното откриване на изложбата „Рицарят в мен“. Експозицията е подредена в Градска художествена галерия „Атанас Шаренков“ и може да бъде разгледана там до края на седмицата.

„Рицарят в мен“ е национален конкурс за детска рисунка. Той се организира за десета година от  Ордена на Рицарите Тамплиери – Велик Приорат България с одобрението на МОН. „Днешните рицари не са със саби, с броня и на кон. Те са рицари на духа, на знанието, на добродетелта“, каза при откриването на изложбата Румен Ралчев- Велик Приор на Велик Приорат България акад. Румен Ралчев. Целта е децата да открият неподвластния на времето рицарски идеал – да служиш на обществото, да помагаш на възрастни слаби и беззащитни хора, да проявяваш смелост и себеотрицание, да спасяваш и да помагаш на хората в нужда. Това е и основното, което може да бъде видяно в рисунките на децата, експонирани в галерия „Атанас Шаренков“.

В Хасково са представени 25 –те най-добри рисунки от тазгодишното издание на конкурса „Рицарят в мен“. Участвали са 4500 творби на деца от целия свят, уточни акад. Ралчев и благодари на всички талантливи художници, които приемат предизвикателството да нарисуват днешните рицари.

Последна промяна: 14 Юни 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!