Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев бе гост на официалната церемония по откриване на ремонтираните и обновени АГО и Детско отделение в МБАЛ Хасково

 

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев бе гост на официалната церемония по откриване на ремонтираните и обновени АГО и Детско отделение в МБАЛ Хасково.

Изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов припомни, че последният ремонт, който е правен на един сектор от АГО, е бил преди шест години. „Сега можем с удоволствие да кажем, че вече са реновирани отделенията по Патологична бременност, Гинекология и Родилно отделение. И днес си пожелаваме да успеем да изпълним и нашия нов проект - да ремонтираме и Неонатологията. Така това мега-отделение ще бъде компактно и комфортно, ще бъде лесно обслужвано от персонала и ще бъде приятно на пациентите“, допълни още д-р Гелов. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев поздрави екипа на АГО и благодари на д-р Гелов, за това, че с упорство и постоянство успя да намери средства, за да направи този ремонт. „Сега вече Хасково има модерно отделение с прекрасни специалисти и очаквам съвсем скоро бъдещите майки от града и от региона отново да избират да раждат бебетата си тук. Радвам се, че МБАЛ Хасково също споделя политиката на Общината за стимулиране на младите семейства да останат и да отгледат децата си в Хасково като им предлага все по-качествена медицински грижа“, каза кметът Станислав Дечев. Най-трогателна за работещите в АГО Хасково беше срещата с д-р Дамянова. Тя поздрави своите колеги и им сподели, че повече от 60 години е работила в областта на акушерството и гинекологията. „Сега вие имаме щастието да се радвате на хубава зала, на красиви болнични стаи, на модерно отделение. Аз съм работила с любов, защото жената, която ражда става майка и заслужава грижи и внимание. Заслужава нашето уважение, пожелавам ви и вие да работите с любов и грижа“, каза 90-годишната д-р Дамянова.

Тя, кметът на Хасково Станислав Дечев и началникът на АГО д-р Ергюн Кехайов прерязаха лентата на обекта.  

Малко по-късно д-р Гелов покани официалните лица на откриването на още едно преобразено и обновено отделение. Детското отделение в МБАЛ Хасково е ремонтирано, създадени са комфортни условия за лечение и престой на малките пациенти. Това е единственото детско отделение в област Хасково. „Тук се лекуват бебета и деца от целия регион, затова ние държим да им предоставим освен професионална медицинска грижа и съвременни условия за престой и лечение“, подчерта изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов.    

Последна промяна: 18 Октомври 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!