Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Община Хасково откри новата учебна година в СУ "Васил Левски"

Първият училищен звънец удари днес във всички училища в Община Хасково. „Скъпи ученици, днес влизате в приветливите класни стаи не само, за да трупате знания и опит за себе си. От днес Вие ще пишете поредната страница от историята на училището си. Затова приемете с уважение неоценимата помощ на Вашите учители и работете заедно с тях, за да израствате“, се казва в поздравителния адрес на кмета на Хасково Станислав Дечев, изпратен до всички училища в общината.

Градоначалникът гостува на церемонията по откриване на новата учебна година в СУ „Васил Левски“ Хасково. „Днес във всяко училище в Община #Хасково бием първия училищен звънец, за да тръгнем за пореден път заедно по пътя на надграждането, израстването и успехите! На добър час!“, заяви Станислав Дечев. В СУ „Васил Левски“ учат 760 ученици, първокласниците са 80, настанени в слънчеви и модерни класни стаи, съобщи директорът Милена Михайлова.

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева гостува на откриването на учебната година в ОУ „Христо Смирненски“, заместник-кметът Динко Тенев поздрави преподавателите и учениците от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, заместник-кметът Танер Емин и секретарят на Община Хасково Пламен Лечев станаха свидетели на празника в ОУ „Св. Иван Рилски“.

Днес всички 760 първокласници получиха образователната и занимателна книжка „Как играят буквите?“ на Христина Петрова, която е специалният #подарък за всеки първолак от община Хасково. Други 700 деца от подготвителните предучилищни групи в детските градини и училища също получиха подаръци - забавните книжки „Бърборино“.

 

Последна промяна: 15 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!