Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Кметът на Хасково: Ботев вече е в кръвта ни. Защото той е България!

Хасково чества 175 години от рождението на Христо Ботев. Община Хасково съвместно с Военно формирование 52 740 Хасково организираха ритуал по поднасяне на венци и цветя в памет на поета-революционер.

В словото си кметът на Община Хасково Станислав Дечев заяви: „За Ботев говорим с най-пламенни думи два пъти в годината- днес, в деня на неговото рождение и на 2 юни – денят на героичната му гибел. Но аз мисля, че Христо Ботев е с нас всеки ден. Защото ние го даваме за пример на децата си. Защото и ние, като него, споделяме ценностите за българската свобода, следваме неговата непримиримост с неправдите, и не последно място - цитираме стиховете му, когато имаме нужда от сила и вдъхновение. И колкото и различен да е днешният свят от неговия, уроците как силно да любим и мразим, как неотклонно да следваме целите си, как безстрашно да се изправим пред трудностите - всъщност ги знаем от него. А Ботев отдавна не е само в думите, не е в словото, не е в книгите или в паметниците. Ботев вече е в кръвта ни. Защото Той е България! Бог да пази българския народ! Честито Богоявление!“

Преди да прозвучи победоносния „Ботев марш“ в изпълнение на Духов оркестър Хасково, дванадесетокласничката Наталия Делчева от ПГТ “Александър Паскалев“                    изпълни стихотворението „На Ботев“ от поета Недялко Йорданов.

 

Последна промяна: 6 Януари 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!