Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Китна Тракия пее и танцува днес: Концерт на Росица Пейчева и фотосесия „Аз съм българче“

Тридневният Събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ днес предлага на любителите на българския фолклор среща с любимата на цяла България народна певица Росица Пейчева. От 18,00 часа на голямата сцена в парк Кенана е концертът, който всички очакват.

Преди това от 16,00 часа на красивите люлки до сцената започват снимките на най-крисивите модели на Хасково- децата. Фотосесията-конкурс за деца за най-гиздава българска народна носия „Аз съм българче!“ е за всички малки и пораснали деца, на възраст до 18 години. Условие за участие: всяко дете да бъде облечено с народна носия. Професионален фотограф ще направи снимки на децата с пъстрите български народни носии и шарените ни шевици. Снимките от фотосесията ще бъдат включени във фотоалбум. Той ще бъде публикуван на официалните файсбук страница и инстаграм профил на Община Хасково на 16 май 2023г. Това ще стане след изрично попълнена декларация за съгласие от страна на родителите. Малките модели, събрали най-много харесвания в социалните мрежи, ще получат награди от кмета на Община Хасково Станислав Дечев на 1 юни- Международен ден на детето. Гласуването ще продължи от 16 май до 30 май 2023 г. /включително/.

Кенана продължава да посреща гости от близо и далеч с ентобазар и базар на занаятите, с много музика, традиционни ястия и предмети от бита на старите българи.

Последна промяна: 14 Май 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!