Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Хасково вдъхновява художници от цяла България в Националния пленер по живопис „Хасково-вдъхновение“

В сърцето на най-красивия хасковски парк Кенана, в к-кс „Романтика“, живописци от цяла България творят, вдъхновени от Хасково. Те са участници в Националния пленер „Хасково-вдъхновение“.

Днес художниците позволиха творческият им процес да бъде осветлен и повдигнаха завесата, зад която се създават едни от най-живописните платна, вдъхновени от красотата и самобитността на Хасково.

„Темата „Хасково-вдъхновение“ провокира всеки от нас, за да интерпретира и да пресъздаде онова, което го е вдъхновило в Хасково“, коментираха художниците. Освен доказаните имена Константино Льондев от София, Илона Захариева от Кюстендил, Гергана Лалова от София, Светлана Якова от София, Борислав Данев от Хасково, Таня Атанасова с творчески псевдоним Амфитрита Арт от Хасково, Даниел Русев от Хасково и Злати Гочев от Хасково, в пленера участва и десетгодишната Георгия Тодева от арт-школа „Пастело“. Тя е ученичка на Даниел Русев и вече е печелила множество национални и международни награди. По време на Националния пленер по живопис „Хасково-вдъхновение“  стана ясно, че Таня Атанасова, с творчески псевдоним Амфитрита Арт, организира ателие за рисуване. То ще работи с хора от различни възрастови групи. Намира се на ул.“Васил Друмев“ 13 и ще отвори врати през следващите седмици.

Творческите интерпретации на участниците в пленера „Хасково-вдъхновение“ ще бъдат показани пред хасковската публика на 7 септември 2022 г. в Художествена галерия „Форум“. Откриването на експозицията е от 17,30 ч. Националният пленер по живопис се провежда за шести път от Община Хасково и Дружеството на хасковските художници.

Последна промяна: 7 Септември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!