Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Хасково в розово срещу тормоза

Стотици хасковски деца облякоха днес розови фланелки, за да кажат „Не на тормоза!“. През целия ден в училищата в града се провеждат инициативи по повод  Деня на розовата фланелка. Централното събитие, организирано от Община Хасково и МКБППМН, с подкрепата на хасковските училища събра в центъра на града стотици ученици и граждани. В инсталация, разположена в пространството пред Часовниковата кула, върху розови пана, учениците от 15 хасковски училища изпратиха своите послания за доброта, приятелство и призив #НеНаТормоза.

Заместник-кметовете на Община Хасково Динко Тенев, Мария Вълчева и Танер Емин подкрепиха децата. „Тормозът има много измерения. Тенденцията не е добра. По време на COVID-кризата и случаите на тормоз се увеличиха. Факт е, че през последните години физическият тормоз се е пренесъл в онлайн пространството. И точно сега идва нашата роля на родители да помогнем на децата си и заедно са се изправим срещу тормоза и насилието във всичките им проявления”, коментира зам.-кметът на Хасково Динко Тенев- председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Община Хасково призовава всеки човек, съпричастен с каузата, да се облече днес в розово, за да бъде част от кампанията, която се изправя срещу насилието и изпраща позитивизъм, човечност и доброта!

Специални благодарности за активността и креативността на учениците от училищата: ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, ФСГ „Атанас Буров“, СУ „Стефан Караджа“,  ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, ПГТ „Александър Паскалев“, ПГЛП „Райна Княгиня“, СУ „Васил Левски“, СУ „Свети Паисий Хилендарски“, ПГДС „Цар Иван Асен II“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Свети Иван Рилски“, ОУ „Шандор Петьофи“, ОУ „Свети Климент Охридски“.

Последна промяна: 22 Февруари 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!