Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

АРТКРАФТ ФЕСТ започна днес с работилници на открито

Десетки деца и младежи с любопитство, настроение и заряд се включиха в работилниците на #АРТКРАФТ ФЕСТ днес. Подходът към Монумент Света Богородица се преобрази в пространство за изкуство и занаяти.

Тук Мария Бялкова показваше как се везат български шевици, Катерина АРТ научи децата на пластят вълна, Кали показа как се тъче на малък стан, а текстилните декорации оживяваха в ръцете на Силвия Предова. Сладки изкушения от здравословни продукти приготвяха децата заедно със Светла Терзиева, а Галина разкри тънкостите в правенето на свещи и сапуни. Изработката и декорациите на глинени изделия стриктно наблюдава художникът Борислав Данев-Борку.

Участието в работилниците е безплатно и изключително зареждащо с енергия, приятелства и много нови знания за изкуството.

Работилниците са част от АРТКРАФТ ФЕСТ, който се реализира по проект BGCULTURE-2.002-0026 "АРТКРАФТ" с финансовата подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 чрез Програма РА 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”, Резултат 2 „Подобрен достъп до изкуства и култура“.

АРТКРАФТ ФЕСТ съвместен проект на Община Хасково, ДКТ „Иван Димов“, „Алианс за регионално сътрудничество и развитие“ и North Consulting (Исландия).

Утре арт-работилниците продължават. Този път са на арката парк Кенана от 10,00ч.

Програмата на АРТКРАФТ ФЕСТ продължава до края на седмицата с разнолики и нетрадиционни събития. Подробности вижте на https://www.facebook.com/events/1387755535431337/

 

Последна промяна: 11 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!