Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Европа - наследство и бъдеще

                                             

 

 

    Община Хасково за втора поредна година изпълнява проект финансиран от Европейската комисия с максималната възможна сума за проекта 25 хиляди евро. Проектът е  „Европа – наследство и бъдеще“, финансиран от Изпълнителната агенция за образование, аудио-визия и култура към Европейската Комисия по програма „Европа за гражданите“, Мярка „Побратимяване на градове“.

   Партньори на община Хасково са общини от Франция, Гърция, Румъния, Португалия и Великобритания.

  Около 200 души – предимно деца и млади хора пристигат по проекта в Хасково като ще вземат участие в празничните събития по повод деня на града. На 9 септември са събитията под надслов “Съединението прави силата“. Предвидени са дебат на тема “Българското Председателство на Съвета на ЕС” и инициатива „Училище за ден“ – да се научим да казваме “Здравей“ и „Благодаря“ на всички официални езици. Младите хора ще участват в игра  „Можем заедно“ и ще направят Флаш моб.  10 септември  е обявен като „Ден на Европейското културно наследство“ и се предвиждат игри и дискусии в Регионален исторически музей – Хасково.

  Община Хасково получи изключително висока оценка за реализацията на миналогодишня проект “Независимост и толерантност в Европа“ /InToEU/. Тогава тя бе единствената община в България спечелила подобен проект. Снимките от събитието и инициативите по него са включени в специална брошура на Европейската Комисия популяризираща програмата.

Последна промяна: 12 Август 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!