• 18.05.2019
  • Парк „Кенана“, гр. Хасково

На 18 май 2019 г. (събота) в местността "Кенана", гр.Хасково, Община Хасково ще проведе 54-ти Национален събор на Народното творчество “Китна Тракия пее и танцува”.

 

10.00 часа - Начало на Събора 

12.00 часа - Официално откриване

12.10 часа - Концерт на Представителен ансамбъл за изворен фолклор „Гайдуница“

12.40 часа - програмата продължава с изпълнения на участниците в Събора

 

Тази година в националния събор за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува” ще участват 74 фолклорни групи и 60 индивидуални изпълнители на две сцени. Участниците са от 47 населени места и 16 общини.
Съборът се провежда в местността „Кенана” на две сцени. 

На първа сцена фолклорните групи ще бъдат оценявани от жури в състав: председател- академик Крум Георгиев-председател на сдружение „Общество за фолклор“. Членове: Кирил Кирчев – преподавател и хореограф в Клуб за български народни танци „Чанове“  и Георги Граматиков – историк.

На втора сцена участниците ще бъдат оценявани от жури с председател доц.Георги Хинов- хореограф на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци и членове: Веселин Личев –диригент и Розалина Гогова- етнограф.

Ще бъдат присъдени златен, сребърен и бронзов медали във всяка категория, както и грамоти за първо, второ и трето място. Всички участници ще получат грамоти за участие.

В рамките на събора „Китна Тракия“ ще се проведе и Базар на занаятите, организиран от Сдружение с нестопанска цел „Българско е“ и Община Хасково. Занаятчиите ще изложат своите произведения от 16 до 18 май в центъра на град Хасково, пл.Атлантически.

 

 

 


 

Регламента и заявката за участие може да изтеглите от  прикачените файлове.

 

Краен срок за подаване на заявките: 10 май 2019 г.

Върни се в началото на страницата