• 03.03.2019
  • пл."Общински", пл. „Свобода“

По повод Националния празник на Република България - 3 март, Община Хасково кани всички граждани, политически партии и обществени организации на тържествено честване, което ще се състои на 3 март 2019 г. /неделя/ от 11.00 часа на пл. „Общински“ с ритуал по издигане на националното знаме съвместно с поделение 52740 – Хасково, Духов оркестър-Хасково и Мажоретен състав към ОП „Младежки център“ – Хасково.

 

От 11.15 часа пред паметника на Незнайния воин ще се извърши ритуал по полагане на цветя и венци.

 

От 11.30 часа на сцената на пл. „Свобода“ ще се проведе концерт в подкрепа на световната инициатива „Пробуждане с хоро“, с участието на Представителен фолклорен ансамбъл „Хасково“ с художествен ръководител Ана Димитрова и Фолклорните клубове: „Славяни“ с художествен ръководител Мария Бялкова, „Воденица“ художествен ръководител Иван Иванов, „Фъртуните на Мишо“ с художествен ръководител Мишо Кадиев и „Веселие“ с художествен ръководител Надежда Атанасова.

 

Празничната програма ще продължи в 19.00 часа в Театър „Иван Димов“ с концерт на Камерен оркестър - Хасково. Солист Красимир Тасков – пиано. Диригент Цанислав Петков. В програмата: произведения от М.Големинов, А.Атанасов, Кр.Тасков.

Вход: свободен.