Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия

 

Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да заявят желанието си не по-късно от 14.10.2023 г. (включително) в писмена форма със Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия (Приложение № 17-МИ)

Заявлението се подава по един от следните начини:

  • на място в Центъра за административно обслужване с адрес: гр. Хасково, пл. "Общински" № 1, саморъчно подписано от избирателя и може да бъде подадено от упълномощено лице;
  • чрез лицензиран пощенски оператор на адрес: гр. Хасково, пл. "Общински" № 1;
  • на факс: (038) 664 110;
  • на електронна поща без да се изисква подпис: graon@haskovo.bg; graon_dd@haskovo.bg

Избирател, който иска да гласува с подвижна избирателна кутия по настоящ адрес, следва да има подадено не по-късно от 14.10.2023 г. (включително) и Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес (Приложение № 13-МИ). 

Условие за вписване на избирателя в избирателен списък по настоящ адрес е регистрацията на настоящия адрес в съответното населено място да е извършена към дата 6 месеца преди датата на произвеждане на изборите – 28 април 2023 г.

При условие, че на територията на община Хасково се назначи подвижна секционна избирателна комисия, срокът за подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия ще бъде удължен до 23.10.2023 г.

Файлове

Последна промяна: 18 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!