Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Хасково отдава почит на жертвите на комунистическия режим на 1 февруари

Община Хасково организира поклонение по повод 1 февруари – Ден на признателност и преклонение пред жертвите на комунистическия режим

На 1 февруари 2024г., от 12,00 часа, пред паметната плоча на убитите от партизаните хасковски офицери и военни Велико Маринов, Георги Чукурлиев, Начо Гюлемезов, Панайот Танев, Димитър Маразов, Михаил Илиев и Петър Ангелов ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на жертвите на „народния съд“ и комунистическия режим в България.

Поклонението пред паметната плоча на зверски убитите хасковски офицери и военнослужещи беше възстановено по идея на кмета Станислав Дечев през 2019 година. Тогава, като областен управител на област #Хасково, той покани всички демократичномислещи хора заедно да почетат паметта на убитите от т.нар. „народен съд“. От тогава до днес, за да отдадат почит към жертвите на престъпния комунистически режим, на 1 февруари своето преклонение с поднасяне на цветя изразяват наследниците на убитите, представители на хасковската общественост, на политически партии, общински съветници, граждани.

Мемориалът се намира на бул. „Раковски“ след кръстовището с ул. „Дунав“.

Последна промяна: 31 Януари 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!