Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Шеста техническа среща и международен симпозиум

Проект
Подобряване на главните човешки умения и способности на културните медиатори, възрастни педагози и спортни професионалисти в граничните райони чрез развитието на Система за учене през целия живот в музея – Lifelong Museum Learning system
Проект № 2509

На 31.01.2014 г. в Олимпийския музей – Солун се проведе шестата техническа среща и международен симпозиум по проект №2509 “Подобряване на човешкия капитал – уменията и компетенциите на културните медиатори, възрастни педагози и спортни професионалисти в трансграничния район чрез разработване на система за учене през целия живот в музея” по ОП ЕТС Гърция – България 2007-2013,
В проведените мероприятия по проекта, взеха участие всички партньори: Олимпийския музей – Солун – водещ партньор, Община Хасково – РИМ – Хасково – партньор 2, Аристотел университет – Солун – партньор 3 и ЮЗУ “Неофит Рилски” – партньор 4.
Съгласно обявения дневен ред на срещата от страна на партньор 2, Община Хасково – РИМ – Хасково, участие взе Живко Желязков – уредник в РИМ – Хасково и представи доклад – презентация за напредъка на работата по проекта на екипа на Партньор 2 – Община Хасково – РИМ-Хасково за периода октомври 2013 г. – януари 2014 г., подготвен от д-р Виолета Костова.
Живко Желязков участва и в дискусията за дейностите и стъпките по приключване на проекта. Работата на Партньор 2 /Община Хасково – РИМ – Хасково/ в сътрудничество с Партньор 4 /ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград/ по реализиране на пилотното изпълнение по проекта – “Учене през целия живот в музея” беше оценена високо от гръцките партньори.
След обяд в Олимпийския музей – Солун се проведе Международен симпозиум с участието на представители на всички партньори и на професори – експерти в областта на развитие на системата за учене през целия живот по покана на всеки един от партньорите.
По покана на Партньор 2 в Симпозиума взе участие проф. дин Вера Бонева от УниБИТ с доклад на тема: “Дигиталното пространство в българските музеи и българските музеи в дигиталното пространство: Образователни подходи”.
Живко Желязков подготви и представи доклад – презентация на тема: “Методология на пилотното изпълнение по проект: ”Учене през целия живот в музея” – теория и практика.
Провелите се шеста техническа среща и международен симпозиум са заключителен етап в успешното реализиране на всички дейности и особено на пилотното изпълнение по проекта “Учене през целия живот в музея” успоредно в двете страни, осъществени в атмосфера на сътрудничество и укрепване на добрите отношения между екипите и институциите на всички партньори.

Последна промяна: 11 Август 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!