Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Среща на партньорите в град Хасково

Проект
Интегрирани зелени градове / InGreenCi – В2.11.04
Област на интервенция: 1.1. Защита, управление и промотиране на природните ресурси
Договор No. B2.11.04 / 20.03.2012

 

25.03.2013г.


В изпълнение на проект “Интегрирани зелени градове / InGreenCi”, на 21.03.2012г. в гр.Хасково се проведе среща на партньорите по проекта - Община Хасково, Община Солун, Техническа камара на Гърция – секция Централна Македония, и Интербалкански институт по публична администрация в гр.Солун. Проектът се изпълнява по ОП “Европейско териториално сътрудничество Гърция–България 2007-2013”. По време на срещата всеки от партньорите запозна присъстващите с изпълнението на ангажиментите си по проекта.
Община Хасково представи разработената Географска информационна система  (ГИС) за зелените площи. ГИС поддържа целия процес на пространствено планиране на озеленените площи за широко обществено ползване в гр.Хасково, като осигурява интегрирана база данни. С нейното прилагане се подобрява и улеснява работата на общинските служители, повишава се качеството на предлаганите услуги, ускорява се времето за изпълнение на задачите.
Проектирането и изграждането на ГИС включва:
-проектиране на входящите и изходящи комуникационни потоци;
-изготвяне на архитектурен проект на системата;
-изготвяне на дизайн на системата и дизайн на базата от данни;
-проектиране на система за регистриране на данни и система за предварително събиране на данни с цел интегрирането на събраните данни в единна система, изготвяне на детайлен проект на ГИС.
В рамките на проекта за целите на ГИС са заснети 156 обекта в гр. Хасково с територия от 1709.630 дка. На всеки обект е направен паспорт с подробна информация. Създадена е база данни, включваща – обект, идентификатор, идентификатор по кадастрална карта, обща площ, озеленени площи, категоризация на озеленената площ, собственост, акт за собственост, категория на поддържане. Цялата система е изградена, инсталирана,  конфигурирана, мигрирани са данни, създадени са бази данни, интегрирана е и е пусната в експлоатация.



Последна промяна: 11 Август 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!