Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

“Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ – Компонент 4

                                        

 

Продължава предоставянето на интегрирана здравно-социална услуга по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания  – Компонент 4“ в Община Хасково. Същността на услугата е - индивидуална подкрепа за хора с увреждания и възрастни хора чрез предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда от специализиран екип от здравни специалисти и специалисти по социални дейности.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев подписа допълнително споразумение с Министерството на труда и социалната политика, с което срокът за предоставяне на интегрираната услуга се удължава с 6 месеца, считано от 10 ноември 2020 г. Капацитетът от 177 потребителя се запазва. Екипът включва домашни помощници, медицински сестри, психолог, рехабилитатори и шофьори. Подкрепата, която оказва услугата е от особенa важност за всеки един от потребителите. Екипът е в помощ при поддържане на лична хигиена и хигиена на дома, пазаруване, приготвяне на храна, хранене и други; както и дейности от медицински характер: провеждане на назначено лечение, поставяне на инжекции, сменяне на превръзки и рехабилитация по домовете.

Паралелно с това Община Хасково продължава да предоставя услуги по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “ – Компонент 3 на уязвими лица, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19, както и за лица в карантинен период. В подкрепа на хората попадащи в обхвата на програмата са назначени 31 социални асистенти. Те извършват дейности, свързани с доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства, закупени със средства на потребителите, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги. Към настоящия момент, броят на обхванатите потребители е 579 човека от град Хасково и населените места в общината. За подпомагане дейността на проекта има осигурени автомобили, чрез които се предоставят мобилните услуги.

Последна промяна: 12 Август 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!