Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Общински младежки съвет

Общински консултативен съвет по въпросите за младежта 
към Община Хасково

Съгласно чл. 15, ал. 6 от Закона за младежта, с Решение № 875 от 17.03.2023 г.  на Общинския съвет-Хасково бе приет Статут за организацията и дейността на Общински консултативен съвет по въпросите за младежта към Община Хасково (ОМС). 
В изпълнение на Решението на Общински съвет за създаване на ОМС през месец май 2023 г. бе сформиран Общински младежки съвет. Членове са представители на ученически съвети, младежки организации и служители от Община Хасково. На своето първо заседание членовете избраха председател, заместник-председател и организационен секретар, обсъдиха основните функции и дейности на Съвета. 
В оперативната работа на Съвета, в зависимост от проблематиката,  могат да участват различни специалисти от Общинска администрация или други външни експерти.
Членовете на ОМС бяха много ентусиазирани и приеха отговорно своите задачи, свързани с дейността на Съвета.
Със създаването на Общински младежки съвет към Община Хасково се поставя началото на едно добро партньорство между младите и местната власт, дава се възможност на младите хора да изразят своите желания и потребности при определяне на общинската политика в областта на младежките дейности.

Файлове

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!