Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева участва в церемонията по откриване на Националната олимпиада по информатика

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева участва в церемонията по откриване на 40-тата национална олимпиада по информатика. Домакин на престижния форум е ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково. 128 ученици от цялата страна участват в Националната олимпиада по информатика. Трима са хасковските представители в престижния форум на знания. Това са шестокласникът Димитър Шапатов, седмокласникът Никола Манолов и десетокласникът Мартин Недев от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

„Този форум е категорична оценка за изключително резултатната и качествена работа на Математическата гимназия в Хасково и за нивото на подготовка и преподаване в това училище. Затова сега ще си позволя пред Вас да благодаря на директора Гергана Петрова и целия екип на Природо-математическата гимназия за тяхната всеотдайна работа и за високите постижения на учениците им“, каза в приветствието си зам.-кметът Мария Вълчева.

Началникът на РУО Хасково Силвия Касабова поздрави организаторите и участниците и пожела успех на всички. Хасково е домакин на Националната олимпиада по информатика на пети път. В работата на форума участват още Ралица Войнова-държавен експерт в  МОН- дирекция „Съдържание на предучилищното и училищно образование“, Йорданка Иванова – началник отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в Община Хасково, Гергана Генева- старши експерт по математика в РУО Хасково, експерти по информатика и преподаватели от цялата страна. Техническата конференция води председателят на националната комисия Илиян Йорданов. Награждаването на победителите в Националната олимпиада по информатика е в неделя, от 18,00 часа в Дома на учителя.

 

Последна промяна: 8 Март 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!