Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Заместник-кметът на Хасково откри Фестивала на камерния танц с думите: Има много пътища към щастието, но най-красивият е танцът!

Двадесетото юбилейно издание на Националния фестивал на камерния танц се провежда от днес в Хасково. В продължение на три дни градът ни ще бъде феерия от музика, усмивки и танци, представени на сцената на Младежки център.

„Хасково тази седмица е завладян от изкуството. След няколко часа ще бъдат обявени имената на лауреатите на конкурса за литература „Южна пролет“, малко по-късно Хасково ще бъде част от хоровия маратон „България пее“. Но безспорно най-вдъхновяващото събитие започва тук на сцената на Младежкия ни център, на която ще се представят най-добрите балетни трупи, камерни ансамбли и изпълнители от цялата страна“, каза при откриването на Фестивала заместник-кметът на Община #Хасково Мария Вълчева.

„Пожелавам на всички успех и ми позволете предварително да Ви благодаря за щастието, с което ще ни дарите. Защото както знаете: има много пътища към щастието, но най-красивият е танцът!“, подчерта Мария Вълчева.

В първия фестивален ден се представят участниците в раздел „Български народни танци“. От 18,00 часа на сцената на Младежки център специален подарък за всички почитатели на българския фолклор-Концерт на Фолклорен ансамбъл „Пирин“ – Благоевград.

Утре танцовата надпревара започва с „Класически танци“ от 9,30 часа, а от 15,00 часа са състезателните #концерти за „Характерни танци“.

В неделя от 9,30 е надпреварата при „Съвременни танци“, а закриването на Фестивала е от 14,00 часа в Младежки център Хасково.

 

Последна промяна: 28 Април 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!