Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Заместник – кметът на Хасково Динко Тенев: 150 години България почита два пъти Възкресението. Веднъж, когато Христос възкръсва, за да ни спаси от греховете ни и втори път- когато загива Апостола, за да възкръсне България!

Заместник – кметът на Хасково Динко Тенев: 150 години България почита два пъти Възкресението – веднъж, когато Христос възкръсва, за да ни спаси от греховете ни и втори път- когато загива Апостола, за да възкръсне България!

Община Хасково съвместно със СУ "Васил Левски", Военно формирование 52 740 и Общински комитет „Васил Левски“ организираха възпоменателна церемония-поклонение по повод 150 години от гибелта на Васил Левски. Венци и цветя на признателност поднесоха заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, представители на Военното формирование в Хасково, общински съветници, представители на граждански патриотични организации, граждани, деца. „В многовековната история на България със златни букви са записани стотици имена на славни български мъже и жени. Но само едно име е неоспоримо – името на Васил Левски. Няма следа от съмнение в неговото чисто и свято дело, няма белег на несигурност в неговите революционни дела и решения, няма нито дума, която да оспорва неговото лидерство. Затова когато говорим за Левски – ние не говорим за миналото, ние говорим за безсмъртието- неговото и на родината ни!“, каза в словото си заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев. „Вече 150 години България почита два пъти възкресението – веднъж, когато Христос възкръсва, за да ни спаси от греховете ни и втори път- когато загива Апостола, за да възкръсне България! Поклон пред паметта и вечното дело на Васил Левски! Бог да пази България и българския народ!“, завърши паметното си слово Динко Тенев.

 

 

Последна промяна: 18 Февруари 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!