Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

За единадесета поредна година Школата по етнография към Младежки център Хасково организира празничната мартенска инициатива „Украси дърво за първи март“

За единадесета поредна година Школата по етнография към Младежки център Хасково организира празничната мартенска инициатива „Украси дърво за първи март.“ Това е една от най-колоритните прояви на възпитаниците на Нели Арнаудова. Благодарение на „Украси дърво за първи март“, Хасково се озарява от празничните цветове на Баба Марта.

Традицията отново ще бъде спазена с подкрепата и активността на хасковските деца. Школата по етнография кани всички училища и детски градини в #Хасково да украсят с мартеници по едно дърво в централната градска част. Жребий ще определи къде точно малките творци от училищата и детските градини ще работят на 28 февруари, за да се събуди Хасково в деня на баба Марта - 1 март, с празнична червено-бяла премяна. Децата на Хасково ще преобразят града ни с цветовете на пролетта и новото начало, казват децата от Школата по етнография и очакват записвания за участие в инициативата до 24 февруари 2023 година на телефон 0889 404417 или на e-mailneli_yc@abv.bg.

 

Последна промяна: 15 Февруари 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!