Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

За четвърта поредна година Община Хасково осигурява безплатно обучение за ученици в Училищна Телерик Академия

 

За четвърта поредна година Община Хасково осигурява безплатно обучение за ученици в Училищна Телерик Академия. Вече започна приемът за безплатни обучения в Хасково по ИТ за 2023/2024 учебна година. Курсовете са за ученици от 5-12 клас, срокът е до 5-ти октомври.

Обученията ще се провеждат в рамките на учебната година и ще са с продължителност 72 часа. Програмите в Хасково се реализират в сътрудничество с ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, ПМГ „Акад. Боян Петкачнин“ и с подкрепата на Община Хасково. Сътрудничеството между местната власт и Училищна Телерик Академия започна през 2020 година и от тогава до сега стотици деца преминаха обучение.

„Сътрудничеството с Училищна Академия Телерик, което започна през 2020 г., се утвърди като едно от най-успешните начинания на Община Хасково в сферата технологиите и модерното образование, затова съм удовлетворен, че можем да продължим да работим в тази посока- да осигуряваме достъп до качествено обучение на децата ни“, коментира кметът на Община Хасково Станислав Дечев.

„Щастлив съм, че с пълни сили продължаваме да подготвяме следващите поколения за дигиталното бъдеще. От 2017 г. насам в Училищна Телерик Академия открихме 630 школи, достигнахме до 50 населени места и приехме над 14,000 ученици! През тези години научихме, че учениците имат различни интереси в сферата на технологиите и учителите имат нужда от съвременни учебни материали. От своя страна училищата се стремят да осигуряват допълнителни занимания, с които да ангажират и засилят интереса на учениците. Именно затова с екипа започнахме интегриране на програми в училищата в страната. Докато постигнем мащаб с новия модел, през 2023-2024 учебна година ще открием 100 безплатни школи.“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Кандидатстване и приемен тест

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, който трябва да бъде решен до 5-ти октомври.

Разпределение на програми по възрастови групи

Обученията за 5-7 клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да избират програмата „Разработка на игри“.

Обученията за 8-11 клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма. Те могат да участват в една от двете програми – „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

Обученията за 12 клас ще се провеждат в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от двете програми – „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

 

 

 

 

Последна промяна: 6 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!