Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

XXII Национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер “С песните на Ари“ Хасково 2023

 

Хасково посреща изпълнители на стари градски песни от цялата страна на 11 юни 2023г. Тогава ще се проведе XXII Национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер “С песните на Ари“. Събитието е част от културния календар на Община Хасково и е в памет на ненадминатия Аспарух Лешников – Ари.  „За да бъде съхранено за поколенията творчеството на именития хасковлия, една от препоръките към участниците в конкурса е да включат в репертоара си песни, изпълнявани от Аспарух Лешников“, припомни днес заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева. Ценителите на шлагерната музика могат да се насладят на изпълненията на участниците във фестивала от 11 часа на сцената на ОНЧ „Заря-1858“. В 18,00 часа ще започне галаконцертът на лауреатите на фестивала. Входът е свободен.

В XXII издание на фестивала на старата градска песен "С песните на Ари" ще участват  15 вокални групи, 15 индивидуални изпълнители, едно трио и един квартет.

Професионалното жури, което ще оценява музикално – художествените качества на песните, изпълнението и артистичното им представяне е в състав:

Председател: проф. Тони Шекерджиева - Новак - ректор на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев", Пловдив.

Членове: доц. Кирил Чапликов - преподавател в катедра "Музикална педагогика и дирижиране" в АМТИИ и доц. Пламен Първанов - преподавател в катедра "Класическо, поп и джаз изпълнителско изкуство" в АМТИИ

На XXII Национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер “С песните на Ари“  Община Хасково ще връчи награди в категориите: „Вокални групи“, „Камерни състави“, „Индивидуални изпълнители-мъже и жени“, „За най-добро изпълнение на песен от репертоара на Аспарух Лешников“, „За авторска песен в стила на старата градска песен“, „За най-добро изпълнение на шлагер от 60-те години на ХХ век“, „За най-добър акомпанимент“.

Кои са носителите на големите награди от Националния конкурс на старата градска песен и шлагер “С песните на Ари“ ще разберем на 11 юни /неделя/ от 18,00 часа в залата на ОНЧ „Заря-1858“ на галаконцерта на победителите.

Последна промяна: 7 Юни 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!