Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Уникалният хасковски „Каунь фест“ стартира със спомени за Радой Ралин и уникални творби на Доньо Донев

Днес в Хасково, по хасковски, с усмивка и интелектуално намигване стартира „Каунь фест“. „Бащата“ на „кауня“ Янко Митев успя да превърне поредното издание в истински литературен фест. Специален гост е синът на ненадминатия Радой Ралин- Кин Стоянов гостува на Хасково и призна: „Регионална библиотека “Христо Смирненски” в Хасково притежава повече книги на Радой Ралин от Софийската библиотека“.  Кин Стоянов остана очарован не само от богатството на Регионалната библиотека, но и впечатлен от нашенския „Каунь фест“. Първото събитие бе изложбата “Обичаните”, посветена на Радой Ралин и автора на анимационната поредица “Тримата глупаци” – Доньо Донев. За радост на ценителите тук пристигна и обичаният български актьор Любен Чаталов. Дълги години той е озвучавал анимационните филми за тримата глупаци.

“Доньо и Радой със своя хумор и чувството си за свобода, което никой не можа да им отнеме, помогнаха на България да премине от 20 в 21 век”, сподели по време на срещата Кин Стоянов.

На 10 септември, събота, е кулминацията на „Каунь фест“.

  • От 11, 00 часа до 17,00 часа най-известните български карикатуристи ще рисуват на живо карикатури и шаржове. Публиката ще е жури и който спечели най-много гласове, печели наградата на „Каунь фест“ Хасково 2022.  
  • От 18, 30ч. е церемонията по връчване на наградите от Национален литературен конкурс „Каунь“ и обявяване на лауреата на невижданата другаде по света награда „Баш Каунь“ 2022 в ДКТ „Иван Димов“. „Каунь фест“ ще връчи и новоучредена награда. Призът е за епиграма и е на името на първия „Каунь“ д-р Петър Марев. Тя се определя и връчва от семейството на автора. Кой ще е първият й носител- отговорът на 10 септември от 18,30 часа – Церемония по връчване на наградите от „Каунь фест“ Хасково 2022 в ДКТ „Иван Димов“.                                                     
  • „Каунь“ не е награда. „Каунь“ е звание! „Каунь фест“ Хасково 2022 се осъществява с подкрепата на община Хасково по Програма „Утвърдени значими събития“.
Последна промяна: 10 Септември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!