Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Станислав Дечев на 3 март: Днес в Хасково заедно преподадохме открит урок по родолюбие

Хасково празнува 145 години от Освобождението на България с тържествени ритуал по издигане на Националното знаме, тържествена церемония в памет на загиналите за свободата на Родината и празнично общоградско хоро.

Вече 145 години след Освобождението на България от Османско владичество няма българин, който да не е признателен за международната подкрепа и за военната помощ в борбата ни за национално освобождение. Така както няма българин, който да е безразличен, когато милиони хора страдат, защото са жертва на военна агресия, когато хиляди животи са изгубени, заради природна стихия или зловеща катастрофа. Защото нашето минало ни научи да бъдем признателни и състрадателни!“, каза в тържественото си приветствие към стотиците хасковлии и гости на празника кметът Станислав Дечев. „Уроците от историята се учат в класните стаи, но се запомнят най-силно чрез личния пример. Затова днес, на 3 март, аз съм щастлив, че ние в Хасково отново заедно преподадохме открит урок по родолюбие. Поднесохме цвете с признателност, запяхме „Мила Родино“ и гордо развяваме българското знаме. Да Живее България!“, каза градоначалникът Станислав Дечев.

Химнът на Република България изпълни хор „Родна песен“ с диригент Мартин Антонов и Духов оркестър при Община Хасково с диригент Недялка Ангелова. Пламенното изпълнение на „Опълченците на Шипка“ от Наталия Делчева заслужи аплодисментите на стотиците хасковлии, стекли се на пл. „Свобода“ въпреки дъжда.

Общоградското празненство продължи с вито българско хоро с изпълнения на Тодор и Донка Кожухарови.  

Последна промяна: 3 Март 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!