Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Със спектакъла „С обич от Иглика“ беше открита обновената сграда на ДГ №17 в Хасково, а лентата прерязаха малката Рая и кметът Станислав Дечев

„Поздравявам работещите в ДГ „Иглика“ и фирмата изпълнител, която направи всичко това въпреки трудните времена. Пожелавам на всички деца и родители преди всичко здраве и все така с усмивка и песен да играят и да се забавляват.“ Това пожела кметът на Община Хасково Станислав Дечев веднага след празничния концерт на децата от всички групи в детското заведение. „Както знаете и втората сграда на ДГ „Иглика“ ще бъде напълно обновена по проект, затова тук е моментът да благодаря на колеги от Дирекция „Европроекти и програми“ в Община Хасково. Всички наши идеи и проекти доказват трайната ни политика за обновяване на детските градини в общината, за да предлагаме все по-добри условия за отглеждане и възпитание на децата на Хасково, за да създаваме предпоставки младите семейства да остават да живеят в нашия красив град“, каза още градоначалникът.

Средствата за реконструкция на ДГ „Иглика“ са в размер на 600 хиляди лева – национално финансиране от МОН и 28 320 лева съфинансиране от Община Хасково. Проектът е по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020-2022 г.)

Кметът Станислав Дечев, директорът на градината Венета Тенчева и президентът на фирмата-изпълнител Михаил Александров имаха честта да прережат лентата на обекта. Кметът Станислав Дечев обаче предостави тази възможност да малката Рая от ДГ „Иглика“.

За няколко месеца един от най-красивите и големи дворове на детска градина в Хасково е напълно обновен с нова алейна мрежа, пет нови детски площадки, цялостно затревяване, комбинирани съоръжения за игра, занимателни панели, спортен терен, беседки. Оградата на градината е ремонтирана. Монтирана е подвижна асансьорна платформа за достъпна среда, както на децата, така и на родителите. Сградата е санирана и газифицирана. Тук е изградена първата фотоволтаична система в детска градина в Хасково. Обновени и ремонтирани са занимални, кухненски блок, физкултурен салон и др. В ДГ „Иглика“ има 130 малчугани в пет възрастови групи. Днес те подариха на родителите и гостите си един прекрасен спектакъл с много песни, танци и слънчеви усмивки.  

Последна промяна: 20 Септември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!