Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Резултати от изпълнението на Програмата за граждански бюджети – проект на Община Хасково и Фондация ХАЛО

                           

Успешно приключи второто издание на Програмата за граждански бюджети. Тя даде възможност на жителите на община Хасково и най-вече на жителите на селата да представят своите идеи за граждански инициативи, да изберат чрез гласуване кои от тях да изпълнят. През септември и октомври бяха реализирани четири граждански инициативи -  в селата Долно Войводино, Динево, Козлец и Подкрепа.

От Фондация ХАЛО обобщават резултатите от Програма граждански инициативи:

В Долно Войводино беше почистено и обновено пространството на центъра на селото, пред магазина. То беше заравнено и циментирано. Бяха поставени кошчета за отпадъци и информационна табела.

В село Динево се проведе акцията „Атракции за децата в село Динево“. В нея се включиха много от жителите на селото и доброволци от други места. Всички заедно успяхме да променим облика на селото, да го направим по-цветно и красиво. С общи усилия ремонтирахме съоръженията на детската площадка до пощата, оформихме нов кът с 3D букви с името на селото пред моста, поставихме кошчета за отпадъци и табели на различни локации, обновихме двора на детската градина, обобщават от Фондация ХАЛО.

В село Козлец поставихме пързалка, люлка-везна, “магазин”, кошчета за отпадъци и забавни табели в двора на детската градина. А малчуганите от детската градина се включиха в игри, насърчаващи разделното събиране на отпадъци.

В село Подкрепа обновихме парка до църквата като поставихме нови люлки, въртележка, кошчета за отпадъци и креативни  информационни табели.

Проект “Граждански бюджети” завърши с онлайн събитие “Въвличане на гражданите в управлението на местно ниво”, в което се включиха близо 40 представители на общини, неправителствени организации и институции. Над 10 от тях заявиха желание да приложат успешния модел за ангажиране на гражданите  - Програмата за граждански бюджети.

Проект „Граждански бюджети“ се изпълнява от Фондация ХАЛО 2019 в партньорство с Община Хасково. Финансира се по Оперативна програма „Добро управление“ с договор за безвъзмездна финансова помощ с рег. BG05SFOP001-2.025-0076-С01/10.08.2022 г. на обща стойност 46 965,59 лв., от които 39 920,75 лв. от Европейския социален фонд и 7044, 84 лв. национално финансиране.

www.eufunds.bg

Последна промяна: 30 Ноември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!