Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Ремонт на ДГ №17 „Иглика“ в Хасково

Започна ремонтът на сградата на ДГ №17 „Иглика“ на ул.“Червена стена“ в Хасково. Той се извършва, благодарение на спечелен от Община Хасково проект: „Реконструкция и разширяване на детска градина № 17 „Иглика “, гр. Хасково“ по програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020-2022 г.).

Месец преди началото на ремонтните работи всички деца са преместени във втората сграда на ДГ „Иглика“. „Чувстват се добре, адаптирани са към новата среда и с нетърпение очакват да се завърнат в обновените занимални, учебни зали и напълно преобразен двор с много нови кътове за игри“, увериха от ръководството на градината.

Община Хасково има за цел да създаде модерна материална база, която да гарантира здравословни и качествени условия за отглеждане, възпитание и обучение на децата. Градината ще стане много по-привлекателна и ще има възможност за откриване на нова група, за да се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование. Средствата за реконструкция на ДГ „Иглика“ са в размер на 600 хиляди лева – национално финансиране от МОН и 28 320 лева съфинансиране от Община Хасково.

 

Последна промяна: 22 Ноември 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!