Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Програма на Превантивно-информационен център по наркотични вещества – Хасково за ноември

Програма на Превантивно-информационен център по наркотични вещества – Хасково за ноември

 

По повод 16 ноември- Международен ден без тютюнопушене, Община Хасково, ПИЦНВ Хасково и РЗИ - Хасково организират антицигарена акция под мотото „Да спечелим заедно! Един месец без никотин“. На 16 ноември от 12:00ч. на пл. “Атлантически“ доброволци от ПИЦНВ Хасково ще раздават инфомационни флаери и рекламни артикули, а експерти от РЗИ ще измерват съдържанието на въглероден монооксид и карбоксихемоглобин в издишания въздух.

В същия ден от 14:00 ч. специалистите от ПИЦНВ и доброволците към него ще засадят 10 дръвчета на парковия терен пред бившия магазин „Аско Деница“ на бул. „Раковски“.                           В инициативата ще се включат и ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II”.

Втората инициатива е по повод Световния ден за възпоменание жертвите при ПТП – 20 ноември. Превантивно-информационният център по наркотични вещества Хасково е съпричастен в отбелязването на този ден, защото много от катастрофите са предизвикани в резултат на употреба на психоактивни вещества.

На 20 ноември ПИЦНВ Хасково организира среща - беседа на представители на Пътна полиция Хасково с ученици от ПГТАТ ''Никола Й. Вапцаров''. След срещата учениците ще участват в демонстрация с алкоочила в учебен автомобил в двора на училището. Очилата симулират сетивност при шофиране под въздействието на алкохол между 0,7 и 1,1  промил алкохол. В края на инициативата бели балони ще отлетят във въздуха в памет на жертвите на пътя.

На 29 ноември от 13:30 ч. в голямата зала на Младежки център- Хасково Превантивно-информационният център по наркотични вещества ще проведе образователна среща-беседа с Явор Колев -  директор „Информационни технологии и Киберпрестъпност“ към ЗК „Лев Инс“- София. Срещата ще бъде с ученици от 5 до 7 клас, а темата на дискусията ще бъде киберсигурност, дигитална грамотност и безопасно поведение в интернет. Събитието е част от националната кампания на компанията „Пази детето в интернет“. Целта на събитието е да предпазим децата от опасностите в дигиталното пространство преди те да са  се случили.

Последна промяна: 14 Ноември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!