Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Проектът на „Стратегия за развитие на образованието в община Хасково 2022-2027“ бе представен днес

Проектът на „Стратегия за развитие на образованието в община Хасково 2022-2027“  бе представен днес в Община Хасково. Стратегията е документ, който отразява целенасочените усилия на Община Хасково за подобряване на образованието и за постигане на националните цели в сферата на образованието. Стратегическият документ бе представен от заместник-кмета на Хасково Мария Вълчева и представителите на фондация „Заедно в час“ Нели Колева и Люба Йорданова.

Стратегията ще послужи за планиране на дейностите и ресурсите на Общината и ключовите й партньори по отношение на образованието през следващите пет години. Освен това ще помогне за това всички участници в сферата на образованието, както и всички заинтересовани страни, да имат обща визия за развитието на сектора със съпътстващи цели, приоритетни дейности и индикатори за успех, които да съответстват на нуждите на местните власти, население и бизнес.

Настоящата „Стратегия за развитие на образованието на Община Хасково 2022–2027 година“ цели да се изготви подходяща визия за развитието на образованието в Община и за планиране на задачите и ресурсите на общинската управа и ключовите ѝ партньори по отношение на образованието през следващите години.

Мерките, предложени в настоящата Стратегия, работят за реализирането на дългосрочна визия за образованието в Община Хасково. Тя предвижда всяко дете и младеж имат достъп до качествено образование, което да позволи развитие на потенциала им– в училище и след това на трудовия пазар. Детските градини и училищата в Общината да постигат по-високи резултати и обхващат повече деца и ученици. Образователните институции, родителите, Община Хасково, представителите на неправителствения сектор и на бизнеса, както и другите заинтересувани страни, да работят ефективно заедно, за да предоставят това качествено образование. С подкрепата на Общината учебните заведения да използват оптимално наличните финансови и други възможности, за да развиват материалната си база и екипите си.

Пълният текст на стратегията е публикуван на сайта на Община Хасково.

https://www.haskovo.bg/bg/strategiya-za-razvitie-na-obrazovanieto-v-obshtina-haskovo

 

Последна промяна: 22 Август 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!