Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Проектът на Община Хасково “Ремонт и реконструкция на подход на Монумент  "Света Богородица“ приключи

Проектът на Община Хасково “Ремонт и реконструкция на подход на Монумент  "Света Богородица“ приключи. На официална заключителна церемония днес бе отчетено изпълнението на проекта по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев посочи, че това е един от най-трудно изпълнените проекти в Хасково. „Този проект се изпълняваше във време на растяща инфлация и ковид-пандемия. Но въпреки това строителите се справиха и изпълниха обекта по един изключително професионален начин“, каза в обръщението си градоначалникът. „Това е един от проектите в града, който показва приемствеността на различните управления в Хасково. Около 10 години са минали откакто този проект е създаден, по-късно актуализиран, защитен и на нас се падна честта да го изпълним. Благодаря на всички архитекти, проектанти, екипа на Община Хасково, на всички които участваха в този проект. Благодарение на общите ни усилия от днес всеки жител или гост на града може да се радва на новото парково пространство в подножието на Монумента, на спортните кътове и местата за отдих“, каза още Станислав Дечев.

Новият зелен кът за отдих в Хасково бе осветен от отец Никола, а лентата на обекта прерязаха кметът Станислав Дечев и Калин Манолов-представител на фирмата-изпълнител.  

Строително-монтажните дейности по проекта бяха изпълнени в два подобекта:

- Подобект 1: Начален подход към Монумент "Св. Богородица", велоалея и зона "Спорт";

- Подобект 2: Изграждане на пешеходна алея и велоалея.

Общата стойност на проекта е 1 328 477.55 лв. Безвъзмездната финансова помощ от Европейски фонд за регионално развитие е 864 829.72 лв., а съфинансирането от националния бюджет е  152 617.00 лв. Собственият принос на община Хасково е 311 030.83 лв. Началото на проекта беше дадено на 13.10.2020г.  

Последна промяна: 25 Януари 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!