Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Признание за Община Хасково за работата ѝ в подкрепа на дигиталното образование на децата

Екипът на Училищна Телерик Академия отличи Община Хасково за активната ѝ работа в подкрепа на дигиталното образование на децата. Призът се връчва за приноса на Община Хасково за разгръщане на дигиталното образование през последните години.

За трета поредна година Община Хасково осигури възможност децата от Хасково да учат безплатно в школите на Училищна Терелик Академия.

Най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3 до 12 клас, организира четири школи през учебната 2022/2023 година с подкрепата на Община Хасково. Обучителните програми се реализираха в партньорство с ПГДС „Цар Иван Асен II” и ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Община Хасково финансира две от обучителните програми на тема „Разработка на игри за 5-7 клас“ в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и „Разработка на игри за 8-11 клас“ в ПГДС „Цар Иван Асен II”. Другите две програми „Разработка на игри /ниво 2/ за 5-7 клас“ и „Уеб програмиране за 8-11 клас“ се финансират от Академията.

Съвместната работа на Община Хасково с Училищна Телерик Академия започна през 2020 година по инициатива на кмета Станислав Дечев. Целта е да децата и учениците да развиват своите знания и умения в сферата на дигиталните науки в модерна среда с реномирани преподаватели.

 

Последна промяна: 4 Април 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!