Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Премиера на книгата на Веселина Узунова „Белязан доживот“ – спомени на полицейския служител Здравко Шейтанов в Хасково

Премиера на книгата на Веселина Узунова „Белязан доживот“ – спомени на полицейския служител Здравко Шейтанов в Хасково

 

Тази вечер в залата на РИМ Хасково д-р Веселина Узунова представи пред хасковска публика най-новата си книга „Белязан доживот“. Спомените на полицейския служител Здравко Шейтанов, съчетани с историческото изследване на Веселина Узунова, разкриват истини за времето на комунистическия режим, които до сега са оставали скрити в тежките семейни спомени и засекретените архиви.

„Здравко Шейтанов умира като свободен човек и той ни завещава само едно- свободата“, каза авторът Веселина Узунова  и цитира неговите думи, че „само този, който не е комунистическото „правосъдие“, не знае какво е страх“.

На представянето на книгата присъства дъщерята на Здравко Шейтанов - Дора Димитрова, която сподели разтърсващи спомени за живота на баща си и за семейството си.

Веселина Узунова получи поздравления за поредното си историческо изследване от кмета на Община Хасково Станислав Дечев, заместника му Динко Тенев, секретаря на Община Хасково Пламен Лечев, наследници на репресирани от комунистическия режим, историци, журналисти и искрени благодарности от дъщерята на Здравко Шейтанов- Дора Димитрова.

Веселина Узунова е асистент в Института за исторически изследвания на БАН и главен уредник в Регионалния исторически музей в Хасково.

Последна промяна: 5 Февруари 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!