Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Празнично откриване на обновената сграда на ДГ №18 „8 март“ Хасково

 

Кметът на Община #Хасково Станислав Дечев и заместниците му Динко Тенев и Мария Вълчева гостуваха днес на децата от ДГ „8 март“. Поводът – тържественото откриване на обновената сграда на ДГ №18 „8 март“ на ул. „Щерю Вапцаров“. Гости на събитието бяха още началникът на РУО Хасково Силвия Касабова, преподаватели и директори на детски градини.

Кметът Станислав Дечев благодари на децата за прекрасния спектакъл „Детско вълшебство“, с който започна празникът в градината. „Радвам се, че този ремонт се случи и че Вашата детска градина вече разполага с модерни и комфортни условия за отглеждане на децата и за работа на екипа. За пореден път имам възможност да Ви кажа, че детската градина всъщност сте всички Вие- учителите и възпитателите, които отглеждате с любов децата ни. Общината трябва да осигури условията, в които да работите пълноценно. Радвам се, че и в пози проект успяхме да постигнем това по най-добрия начин“, каза Станислав Дечев.

Той и директорът на ДГ „8 март“ Гергана Бойчинова прерязаха лентата, а отец Никола отслужи водосвет.

Сградата на ул. „Щерю Вапцаров“ е построена през 1977 г. Това е първият й мащабен ремонт. 167 деца от задължителна подготвителна група се обучават и възпитават тук. От днес официално те ще провеждат занятия в модерна и здравословна среда. В детската градина е изграден нов физкултурен салон, който позволява целогодишни спортни занятия и игри. Сградата е санирана, подменена е цялата отоплителна инсталация, изградена е собствена фотоволтаична система. Проектът „Реконструкция и разширяване на детска градина №18 „Осми март“ е одобрен с решение на МС, модул „Изграждане на нови сгради за детски ясли и детски градини, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“. Националното финансиране е в размер на 600 000 лв., съфинансирането от Община Хасково е 294 740,16 лв. Това е поредната сграда на детска градина, която Община Хасково обновява през последните години.

Сега предстои да бъдат модернизирани сградите на други три градини: Детска градина № 17 „Иглика“, на ул. „Генерал Скобелев” №1, Детска градина №3 „Зорница“, Детска градина № 16 „Славейче“, на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” № 92-96.

#ХасковоМоже #ДецатаНаХасково #детство #вълшебство #празник #8март 

 

 

 

Последна промяна: 23 Април 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!