Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Потребителите от Дом за стари хора Кенана и Центъра за настаняване на лица с психически разстройства в Болярово дариха 3340 лв. за църквата в кв."Орфей"

Потребителите от Дом за стари хора Кенана и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройства в Болярово дариха днес 3340 лева за градежа на църквата „Свети Иван Рилски“ в кв. „Орфей“. Парите бяха събрани по време на Първомартенската благотворителна кампания. В рамките на инициативата хората от двете социални заведения изработваха и продаваха мартенички, за да помогнат за дострояването на бъдещата църква в най-големия хасковски квартал.

Днес отец Никола получи дарението и благодари на всички дарители за щедростта и доброто дело. Той благослови възрастните хора от Дома в Кенана и потребителите от Центъра в Болярово и си пожела всички заедно да присъстват на освещаването на новия християнски храм.

Директорът на Дом за стари хора Кина Койнарска и управителят на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройства в Болярово Силвия Тилкова получиха сертификати за дарението. Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева благодари на всички, които изработваха и продаваха мартенички, както и на стотиците дарители, които помагат за доизграждането на храма в кв. „Орфей“.

Последна промяна: 6 Март 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!