Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Поредна стъпка към възстановяване на езерото на Кенана с детски атракциони и зони за спорт

Поредна стъпка към възстановяване на езерото на Кенана с детски атракциони и зони за спорт

Езерото на Кенана бъде отдадено на концесия, предлага в докладна записка до Общински съвет Хасково кметът Станислав Дечев. На брифинг днес градоначалникът обяви идеите за възраждане на едно от най-емблематичните за Хасково места- Езерото на Кенана. „Концесията на езерото в Кенана е заложена в актуализирания план за концесиите, утвърден от Общинския съвет миналата година. Идеята е съгласувана с всички министерства, техните становища са положителни. Препоръките от МОСВ са вписани като задължения към бъдещия концесионер. Следващият етап е решение на Общински съвет за откриване на процедура за определяне на концесионер“, обясни Станислав Дечев.

Освен че ще бъде възстановено езерото, тук ще бъдат направени различни атракциони за водни спортове, детски комплекси, места за игри и забавления. По никакъв начин няма да бъдат засегнати зелените площи, ще се изгради нов паркинг на мястото на съществуващия сега, ще се облагородят местата за отдих, ще има поставяеми обекти за хранене и напитки. Очакванията са в рамките на две години инвестицията да бъде изпълнена. Минималната й стойност е 1 млн. лв. Конкурсът ще бъде открит и ще бъде излъчван онлайн, каквато е практиката в Община Хасково за откритите търгове. Концесията е за 35 години.

„Възстановяването на езерото на Кенана, както го помним от детството ни, е едно от обещанията, които съм дал на хората. И ще го изпълня. Затова търсим правилния начин за реализиране на тази идея, за да се радват всички красивия ни парк и на бъдещия модерен и притегателен обект за спорт и отдих“, подчерта Станислав Дечев. Обновяването на парк Кенана е процес, който започна в първия мандат на кмета Дечев  с възстановяване на централните пешеходни алеи, изграждане на нова разширена фитнес зона, нови места за игри на децата. Сега, ако Общински съвет Хасково приеме решението за откриване на процедурата за концесия, ще бъде възстановено езерото, ще има модерен детски  парк с атракциони и места за отдих и спорт. Предстои да бъде реализиран и проект за обновяване на зоопарка на Кенана.

Последна промяна: 6 Юни 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!