Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Отборът на ПГДС “Цар Иван Асен II“ спечели мисловната игра „Здрави и успешни“

 

 

 

Отборът  на ПГДС “Цар Иван Асен II“ спечели мисловната игра „Здрави и успешни“. В игра на знанието участваха девет отбора от хасковските гимназии. На второ място се класираха учениците от ПГТ „Александър Паскалев“, на трето място е отборът на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Община Хасково и Превантивно-информационният център по наркотични вещества организираха т.нар. куиз – отборна мисловна игра за знания „Здрави и успешни“. Викторината е една от инициативите, които ПИЦНВ организира по повод 26 юни - Международен ден за борба с употребата и злоупотребата с наркотични вещества.

В мисловната игра участваха ученици от 9 – 11 клас от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГДС “Цар Иван Асен II“, ФСГ “Атанас Буров“, СУ „Стефан Караджа“, ПГТ „Александър Паскалев“, ПГЛП „Райна Княгиня“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, ПГТАТ „Никола Вапцаров“. Те отговаряха на въпроси от различни области на знанието, включително и  свързани с вредното въздействие на психоактивни вещества (ПАВ). Мисловната игра се води от  организацията „Куиз-дис“ Стара Загора.

Целта на игрите на знанието е превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества, чрез осигуряване на възможности за участие на младите хора в алтернативни форми за развитие на техните интереси, способности и таланти.

 

Последна промяна: 21 Юни 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!