Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

От началото на годината в Община Хасково са постъпили 212 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ на семейства или самотни родители с живородено или осиновено дете

От началото на годината в Община Хасково са постъпили 212 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ на семейства или самотни родители с живородено или осиновено дете. За този период са направени 9 отказа, а на 32-ма кандидати е дадена възможност за повторно разглеждане на документите.

Размерът на еднократната финансова помощ се определя ежегодно в бюджета на Община #Хасково за съответната година. От началото на годината отпусканата сума е в размер на 650 лева. С промяна на минималната работна заплата от 01.04.2022 г. еднократната помощ е в размер на 710 лв.

Родителите, подали заявление, трябва да отговарят на условията, уредени в Правилника за предоставяне на еднократна финансова помощ. Всяко заявление се разглежда от комисия, която одобрява, отказва или дава възможност в срок от 7 дни да се изпълнят условията от Правилника.

На последното заседание на Комисията, през октомври 2022г., са разгледани 49 нови заявления. Направен е един отказ. Дадена е възможност на шестима кандидати да отстранят пропуски и заявленията им ще бъдат повторно разгледани.

От началото на годината до сега от бюджета на Община Хасково са изплатени 175 300 лв. като еднократна финансова помощ на #семейства или самотни #родители с живородено или осиновено дете.

Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете на територията на Община Хасково: 

https://www.haskovo.bg/bg/deystvashti-naredbi-i-pravilnitsi/pravilnik-za-usloviyata-i-reda-za-predostavyane-na-finansova-pomosht-za-zhivorodeno-ili-osinoveno-dete-na-teritoriyata-na-obshtina-haskovo?fbclid=IwAR2Dgm9J7DBTSBnXfuoo5Siaj71qZ1fqjZcFxM-O6ERnp3Y4D_4_TzQgYBs

 

Последна промяна: 27 Октомври 2022

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!