Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Одобрено е предложението „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър "Иван Димов" по ПВУ

Пореден проект за финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост спечели Община Хасково. Това съобщи на пресконференция днес кметът Станислав Дечев.

Одобрено е предложението „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър "Иван Димов", гр. Хасково“ по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Предвижда се прилагане мерки за енергийна ефективност на сградата на Драматично-куклен театър "Иван Димов". Ще се приложат пет енергоспестяващи мерки, в това число и съпътстващи мерки за постигане на клас на енергопотребление А.

Модернизирането на знаковата за Хасково сграда включва още подмяна на дограма, монтаж на външна и вътрешна топлоизолация, полагане на топлоизолация на външните стени, топлинно изолиране на подова конструкция, полагане топлоизолация на тавана на подземното ниво. Планира се подмяна на покривната конструкция, с полагане на покривни термопанели върху дървена конструкция. Ще бъде сменена и котелна инсталация с такава на природен газ и производство на топла вода, ще се монтира термопомпен агрегат за обработка на вентилирания въздух към зала посетители, разпределителни тръбопроводи, вертикални щрангове, отоплителни тела в цялата сграда, газификация.

С реализацията на предложението за изпълнение на инвестициите ще се подкрепи обновяването на публичния сграден фонд в сферата на културата на територията на община Хасково и ще се допринесе за постигане на националните цели за енергийна ефективност. Обща стойност на проектното предложение - 1 050 908.11 лева.

 

Последна промяна: 21 Декември 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!