Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково за поредна година е част от най-мащабната природозащитна инициатива Часът на Земята

 

Община Хасково за поредна година е част от най-мащабната природозащитна инициатива Часът на Земята.

На 23 март 2024 година от 20,30 до 21,30 Хасково става част от усилията на целия цивилизован свят за опазване на нашата планета. За 60 минути ще бъдат спрени светлините на емблематичните Монумент на Света Богородица с Младенеца и Камбанарията в парк Ямача. Тези сивмолни за Хасково обекти са видими от целия град и спирането на осветлението им ще привлече вниманието на жителите и гостите на града и ще насочи интереса им към каузата на WWF „Часът на Земята 2024: Подари 1 час на Планетата“.

Община Хасково се присъединява към призива на WWF заедно да създадем най-важния час на Земята. За 60 минути милиони хора по света, сред които и ние, ще помогнем за опазването на природата и ще накараме нашите близки да обърнат внимание на това, което ни свързва- живата природа!

Часът на Земята е нещо повече от 60 минути на тъмно. Това е време за размисъл за нашето постоянно въздействие върху планетата. Ако работим заедно, ние можем да намалим емисиите на парникови газове, да предотвратим изчезването на животински видове и да направим така, че те да имат чисти и безопасни местообитания. Простият акт на изключване на осветлението може да повлияе на зараждането на колективни глобални действия, като същевременно даде надежда за бъдещето.

Подаряването на един час на Земята ни напомня, че малките действия могат да доведат до голяма промяна. Защото не сме сами.

През 2024 г. Часът на Земята ще бъде на 23 март. Всеки, който желае, може да го отбележи, като изключи осветлението между 20:30 и 21:30 ч. Това обаче не е единственият начин. Тази година WWF призовава хората да подарят 1 час на планетата, докато правят нещо, което обичат. 

Вижте повече на wwf.bg/earth-hour

Последна промяна: 21 Март 2024

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!