Прескочи към основното съдържание на страницата Прескочи до контекстното меню

Община Хасково преобрази още един училищен двор – този на ОУ „Любен Каравелов“

Община Хасково преобрази още един училищен двор – този на ОУ „Любен Каравелов“

До дни приключват довършителните работи по ремонта на Комбинираните спортни игрища в двора на ОУ „Любен Каравелов“ в #Хасково.

Днес кметът Станислав Дечев провери хода на работата и разговаря с представители на учебното заведение.

След десетилетия на разруха, в двора на ОУ „Любен Каравелов“ вече има нови и безопасни за децата игрища за спорт и игри. Едното е за мини #футбол, а другото е комбинирано за #баскетбол и #волейбол. Монтирани са врати и предпазна ограда с височина 6 м по късите страни на игрището. Целта е спортните терени да се ползват едновременно и играещите различни спортове да не си пречат. На комбинираното игрище за волейбол и баскетбол са монтирани баскетболни кошове и подвижни пилони за мрежа за волейбол. Настилката на двете игрища е полиуретанова система, разчертаването е с двукомпонентна боя. Дворното пространство на ОУ „Любен Каравелов“ около спортните игрища също е благоустроено. Училище “Любен Каравелов“ вече ще има още две съвременни игрища с модерна настилка и оборудване. Първите са в съседство, непосредствено до общежитието на Езиковата гимназия, които радват деца и възрастни от учебните заведения и квартала от есента на миналата година.

Проектът за Комбинираните спортни игрища в двора на ОУ „Любен Каравелов“ е по Програмата на МОН за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища, Модул 1 „Изграждане на спортни площадки със специализирана спортна настилка“. Финансирането от програмата е в размер на 165 852 лв. с ДДС, съфинансирането от Община Хасково е 18 882 лв. с ДДС.

 

Последна промяна: 23 Юни 2023

Бъдете информирани

Абонирайте се! Получавайте първи всички актуални новини, събития, обяви и съобщения от Община Хасково.

Следвайте ни в социалните мрежи!